Ювентус се съвзе бързо от тежката загуба през уикенда от Милан, и разби с 3:0 Наполи, за да се класира за четвъртфинал в турнира за Купата на Италия. Следващият съперник на Старата госпожа ще е Интер, а срещата между двата тима – на 28 януари.

Макар феновете на Юве да опънаха поредните протестни плакати против Чиро Ферара, наставникът ще запази поста си, след като получи кредит на доверие от ръководството.

Алесандро Дел Пиеро записа едно от редките си пълноценни участия този сезон, но бе в основата на почти всичко интересно на терена. Капитанът стартира добре срещата с попадение, което обаче бе отменено заради засада.

Първият гол на „бианконерите” бе бурно оспорван от Наполи, тъй като точно преди Диего да се разпише в 24-та минута, Хесус Датоло лежеше на земята контузен. Всъщност, Ферара сигнализираше на играчите си да извадят топката, но те не го видяха и откриха резултата. Датоло пък след малко сам се изправи и продължи играта.

Гостите не бяха уважени и в друга спорна ситуация, когато Фелипе Мело игра с ръка в пеналта, но реферът Ромео не забеляза това. Наполи изглеждаше по-опасно в началото на второто полувреме, но Кристиан Маджо и Марек Хамсик пропиляха най-добрите положения.

В 77-та минута Дел Пиеро успя да реализира първия си гол за сезона, оползотворявайки пас на Де Челие. Контини бе изгонен в 82-та минута, за фаул срещу Диего, а Дел Пиеро се нагърби с изпълнението на дузпата и оформи крайното 3:0.