Лидерът в Серия А Интер може да загуби първата си позиция след неочаквана грешна стъпка в домакинството си на Сасуоло. "Нерадзурите" не просто не успяха да победят този съперник, а дори паднаха с 0:1 насред "Сан Сиро". 

При това, студеният душ за домакините дойде в последната минута на продължението. Тогава Доменико Берарди се разписа от дузпа и хвърли в екстаз малцината гостуващи фенове. 

Мачът започна по-активно за домакините. Те имаха два страхотни шанса в самото начало, но първо Мауро Икарди, а после и Адем Ляич от невероятни позиции стреляха встрани от вратата и не можаха да дадат преднина на тима си. 

Играчите на Сасуоло обаче не стояха пасивни, а на свой ред пробваха късмета си в средата на първата част. Но първо Никола Сансоне пропусна, а после Симоне Мисироли имаше страхотна възможност в 22-та минута, но Самир Ханданович изби. 

В 27-та минута отново словенският страж трябваше да се намесва подобаващо. След пряк свободен удар, който летеше под гредата му, той се разтегна и изби в корнер, като страхотната му изява запази резултата нулев. 

До почивката Доменико Бернарди от Сасуоло и Адем Ляич пропуснаха добри шансове и така статуквото се запази на почивката. След нея двуострата игра продължи, но головете така и не падаха. 

Ляич беше най-близо до гола за Интер в 62-та минута, а в 65-та отново Ханданович спаси "нерадзурите", спасявайки изстрел на Диего Фасинели. Пропуските продължиха и до края на мача, като се редуваха пред двете врати. 

Джефри Кондогбия и Родриго Паласио бяха неточни за миланския гранд, а Антонио Флоро пропиля невероятен шанс за Сасуоло и отново Ханданович беше герой за тима си с невероятно спасяване. 

Но и той нямаше какво да направи в шестата минута на продължението. Тогава Миранда направи дузпа и зад топката застана Доменико Берарди. Специалистът по улавяне на дузпи Ханданович този път не можа да спаси и топката се оплете в средата на вратата му и така Сасуоло взе трите точки. 

Така Интер засега остава начело с 39 точки, но може да бъде изместен от Наполи. Сасуоло е шести с 31 точки, като изпревари Милан и се цели все по-високо в класирането.