Колебливо представящите се напоследък тимове на Рома и Милан не можаха да излъчат победител в дербито помежду си в Серия А. Двата тима приключиха наравно 1:1 насред "Олимпико". 

Антонио Рюдигер преди почивката даде преднина на "вълците", но малко след подновяването на играта Юрай Куцка възстанови равенството, а този резултат се запази и до края и победител не беше излъчен. 

Тази битка започна перфектно за римляните. Те се хвърлиха в атаки от началото, а още в първата минута младият страж Джани Донарума трябваше да се намеси и да спаси удар на Садик Умар. Но само три минути по-късно нямаше какво да направи. 

В 4-та минута Миралем Пянич центрира перфектно от пряк свободен удар и Антонио Рюдигер засече топката, пращайки я до левия страничен стълб, за да открие резултата и да хвърли в екстаз трибуните на "Олимпико". 

В 21-та минута отново Рюдигер можеше да се разпише, но изстрелът му беше избит от Донарума в горната греда и статуквото се запази такова, каквото се получи в самото начало на битката и не се промени до почивката. 

След подновяването на играта Милан набързо изравни. В 50-та минута Кейсуке Хонда центрира страхотно след собствен пробив и качи топката на главата на Куцка, който от близко разстояние не пропусна - 1:1. 

След това "росонерите" имаха страхотни шансове да вземат успеха, но Куцка пропусна в 60-та минута, а пет след това удар на Карлос Бака срещна гредата след свиреп негов удар от границата на наказателното поле. 

В края Алесандро Флоренци имаше шанс да донесе трите точки на Рома, но Донарума се намеси и в крайна сметка двата тима не можаха да излъчат победител. Този развой не им помогна особено в преследване на целите през сезона. 

"Вълците" остават четвърти с 34 точки, с пет повече от Милан, който остава на петата позиция. Но "росонерите" могат да бъдат изместени от петото място в зависимост от резултатите в другите двубои от кръга.