Гуидо Алберс, агентът на Франк де Бур, атакува клуба за начина, по който уволни неговия клиент вчера. Алберс заяви, че въпреки случилото се Де Бур е бил точният човек, но попаднал на грешното място.

Холандският наставник загуби работата си след само 14 официални мача начело, като загуби половината от тях. През миналата седмица доста от ръководните кадри на „нерадзурите“ изразиха пълното си доверие към Де Бур, но вчера той беше освободен.

„Тъжен и много изненадан съм от това решение, защото в петък шефовете на Интер имаха пълно доверие в Де Бур“, коментира Алберс. „Той не знаеше нищо преди решението да бъде обявено, макар че беше странно да няма никой от ръководството на вчерашната тренировка. Той работеше до последно все едно нищо не е станало и беше готов да изведе отбора срещу Саутхемптън.“

„Намирам подобно отношение за леко неуважително, но в италианския футбол нещата стоят така. Франк е страхотен треньор и съм убеден, че ще има ярка кариера, защото има страхотен дух и работна етика. Ако му беше дадено време, той щеше да постигне изключителни резултати, защото вече го беше правил и преди. Под негово ръководство Интер изигра някои добри мачове, а само за седмици Де Бур научи италиански. За мен той просто беше точният човек, но на грешното място“, допълни Алберс.