Наставникът на Милан Филипо Индзаги демонстрира самочувствие преди утрешната среща със Сампдория от 30-ия кръг на Серия А, като заяви, че неговият отбор ще излезе победител от домакинството си.

„Росонерите“ постигнаха две поредни победи в първенството за първи път от октомври насам, като в изминалите два кръга надиграха последователно Каляри и Палермо.

„Мачът срещу Сампдория е важен за нас, но трябва да подходим към него с прояснено съзнание“, каза Индзаги. Целта пред него е да класира тима в Лига Европа, а със своите 41 точки Милан изостава със 7 спрямо утрешния си опонент, който заема 5-ото място (последното, даващо излаз в евротурнирите).

„Всички мачове до края са важни, защото знаем, че ако се справим зле, отново ще полетят критики. Ние сме съсредоточени и се надяваме на положително представяне. Винаги съм твърдял, че трябва да бъдем по-добри въпреки многото контузии, но е вярно и че в последните тренировки нещата стоят по-различно. Сега има повече конкуренция, добри резултати и увереност.“

„Нуждаем от същия Милан, който видяхме в Палермо. Не ни интересува подхода на Сампдория, защото ние ще бъдем много агресивни. Това е фундаментален тест за нас. Ако играем добре, ще ни е по-лесно да победим. Ако играем добре и не успеем, то пак ще мога да гледам бъдещето с оптимизъм. Убеден съм, че ще победим, така че нека видим дали прогнозата ми ще се сбъдне“, добави Индзаги.