С Ивайло Чочев в състава Палермо не успя да измъкне точка срещу Милан и загуби с 1:2 в мач от 29-я кръг на италианската Серия А. Победният гол за Милан падна в 83-ата минута, а Чочев не бе сред титулярите за Палермо, но време в игра в 54-ата година. За Милан това бе първа победа след три мача без успех в Серия А, а за Палермо поражението бе трето в последните три срещи на тима.

Домакините можеха да открият в 24-ама минута, след шут на Пауло Дибала, който получи в наказателното поле и стреля мигновено, но топката прелетя на сантиметри от дясната греда. Две минути по-късно Матия Дестро пропусна шанс за Милан. Той стигна до топката в назателното поле и стреля, но встрани от вратата.

Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Милан поведе в 37-ата минута с 1:0, след като топката се отби от тялото на Алесио Черчи, след изстрел на негов съотборни. Вратарят на Палермо Стефано Сорентино бе заблуден от първоначалния шут и не успя да реагира навреме. Пак Черчи бе намесен в атака за Милан в 44-ата минута и опита да пусне пас към съотборник, но защитата на домакините изчисти.

Българинът Ивайло Чочев влезе в игра в 54-ата минута, като замени Едгар Барето. Две минути по-късно Матия Дестро вкара топката в мрежата на Палермо, но попадението не бе признато, заради засада.

Домакините изравниха в 72-ата минута, след като реферът отсъди дузпа за нарушение на Габриел Палета. Пауло Дибала реализира от бялата точка за 1:1. Само две минути по-късно Стефано Сорентино заслужи аплодисменти от публиката, след като отрази удар на Лука Антонели.

Жереми Менез реализира в 83-ата минута за 2:1 за гостите от Милано, след хубав пробив и шут към вратата на Палермо. В допълнителното време Джампаоло Пацини получи удобен пас в наказателното поле и стреля, но Сорентино спаси вратата си от трети гол.

Милан

източник: Gulliver/GettyImages

Верона и Чезена завършиха при резултат 3:3. Верона поведе с 3:0 с голове на Лука Тони в 3-ата и 62-ата минута и на Гомес Талеб в 30-ата минута. Гостите обаче стигнаха до хикса с попадения на Карбонеро в 70-ата минута, Бриенца в 77-ата и Давиде Сучи в 81-ата минута.

Сасуоло победи Киево с 1:0 също в мач от 29-я кръг на Серия А, а победното попадение бе дело на Берарди от дузпа в 23-ата минута. В 60-ата минута домакините останаха с човек по-малко след втори жълт и съответно червен картон за Лука Пайрето.

Аталанта отстъпи на Торино с 1:2, като гостите поведоха с 20-ата минута с гол на Фабио Куалярела. Торино дръпна с 2:0 с попадение на Клик, а в 74-ата Маурисио Рикардо Пинила намали за 1:2. Пинила и албанецът от Торино Мигиен Баша бяха изгодени за червени картони.

Дженоа и Удинезе направиха 1:1 в друг мач от 29-я кръг. Домакините поведах в 19-ата минута с гол на Де Майо, а в 68-ата Сирил Тереу донесе точка за Удинезе с изравнителен гол.