Поради наказание, Златан Ибрахимович не игра за Милан при равенството 1:1 срещу Ювентус в дербито на Серия А, но също бе разочарован от отменения абсолютно редовен гол на Съли Мунтари.

Полузащитникът на росонерите стреля с глава отблизо и топката бе много зад голлинията, когато Джанлуиджи Буфон я изчисти, но въпреки това съдията Талявенто изненадващо не зачете попадението.

„Голът на Мунтари, които страничният съдия не видя, е трагедия за футбола“, каза Ибрахимович един от най-скандалните моменти на 2012 година.

„Бях повече от разочарован, бях бесен. Всеки видя, че това е гол. Някой може да направи грешка в ситуация на засада, но не и в ситуация като тази“, добави шведът и коментира ситуацията, при която удари Салваторе Ароника в мача с Наполи, заради което бе наказан за три мача:

„Съперниците винаги ще правят всичко, за да ме спрат. Трябва да се учиш от грешките си и да се опитваш да не ги повтаряш.“

„Не мога обаче да кажа, че нещо такова няма да се случи отново в бъдещето. Винаги има много напрежение на терена“, каза още Златан Ибрахимович.