Нападателят на Милан Стефан Ел Шаарауи коментира ситуацията в срещата с Ювентус, при която съдията Паоло Талявенто скандално отмени редовен гол на росонерите и в крайна сметка двубоят завърши при равенство 1:1.

19-годишното острие се пошегува, че, ако съотборникът му Златан Ибрахимович е бил на терена в двубоя, в който се срещнаха двата претендента за титлата в Серия А, шведът е щял да направи в този момент нещо, което да му донесе не 3, а 10 мача наказание.

На почивката на дербито пък вицепрезидентът на Милан Адриано Галиани, който минава за един от уравновесените хора в италианския футбол, бе бесен от случилото се и бе вдигнал скандал на треньора на Ювентус Антонио Конте, след което изказал и възмущението си от съдията.

„Никога не съм виждал Галиани с лице като това. На връщане в съблекалните след първото полувреме той беше бесен. И в края на мача, ако е възможно, той дори беше дори по-гневен“, каза Ел Шаарауи.

„Ако Ибра беше там, сигурно щяха да го накажат за десет мача.“

„Всички от пейката скочихме – първо радвайки се, но след това да протестираме. Дори от нашата гледна точка, ясно се видя, че топката е във вратата на Юве.“

„Целият стадион видя гола, но реферът не успя да го види“, възмутен е младият нападател на Милан.