Няколко хиляди души, сред които роднини, приятели, колеги и футболни запалянковци, изпратиха в последния му път Габриеле Сандри, който бе убит по погрешка от полицай в неделя.

Тялото му пристигна в църквата "Сан Пио X" под аплодисментите на присъстващите, които обсипаха с венци и шалчета на футболни клубове тази черква в северозападния квартал Балдуина, където е живял младия запалянко на Лацио.

Целият отбор на "орлите" влезе в църквата под бурните овации на феновете. На церемонията присъстваха кметът на Рим Валтер Велтрони и министърът на инфраструктурата Антонио Ди Пиетро, представител на правителството, информира БГНЕС. Футболни привърженици пристигнаха от цяла Италия, за да присъстват на погребението на Габриеле Сандри, който намери смъртта си нелепо на 28-годишна възраст.

Той беше убит по погрешка от полицай, след сблъсък между агитките на Лацио и Ювентус в неделя в близост до град Арецо, област Тоскана. Смъртта на младия запалянко предизвика вълна от безредици в редица италиански градове, включително и столицата Рим.