Един човек намери смъртта си при сбиване между противникови агитки на футболни отбори в Италия, съобщава АФП.

 

Инцидентът е станал край магистрала край Арецо в областта Тоскана. Според агенция АНСА жертвата е привърженик на Лацио, който е бил убит с пистолет по време на бой между тифози на "орлите" и Ювентус.

 

Двубоят на Лацио срещу Интер, който трябваше да се играе в Милано днес бе отложен, а останалите маочве от 12-ия кръг ще започнат с 15 мин. закъснение.

 

Някои италиански медии твърдят, че между 8:00 и 9:00 часа тази сутрин 28-годишният Габриеле С. е прострелян от полицай, който е бил случайно на мястото на инцидента. В момента представители на Италианската футболна федерация обсъждат с полицията варианта първенството да бъде прекратено.

 

Президентът на Лацио Клаудио Лотито заяви, че тимът няма желание да играе на Сан Сиро, но крайното решение ще бъде взето от властите.

 

„Лацио е готов да се върне и да не играе. Информирахме властите, които сега ще вземат адекватно решение”, заяви Лотито.

 

Смъртта на 28-годишния фен на Лацио Габриеле Сандри провокира гнева на тифозите в Италия, съобщи агенция АНСА. Двама полицаи в Бергамо са ранени, след като силите на реда са били атакувани с всевъзможни предмети преди началото на мача с Милан.

 

Причина за яростта на ултрасите е смъртта на Сандри, който тази сутрин бе застрелян от пътен полицай по време на сбиване между фенове на Лацио и Ювентус. По все още непотвърдена информация полицаят е произвел случаен изстрел, докато се е опитвал да предотврати боя между агитките. Властите в Арецо все още не дават никаква информация за случилото се и обясняват само, че ситуацията е "много деликатна". Спътниците от автомобила, в който е пътувал Сандри, дават показания в полицията. Загиналият мъж е работил като дисководещ в Рим.