Абсолютна лудост обзе феновете на футбола в Италия. Ултраси на Рома нападнаха полицаи и националния олимпийски комитет на страната тази вечер. Това се случва само няколко часа, след като привърженик на Лацио намери смъртта си при сбиване между противникови агитки на футболни отбори. Загиналият запалянко е 26-годишният Габриеле Сандри, който е бил известен диджей в Рим.

След като футболната федерация на страната и полицията взеха решение да отложат срещата между Рома и Каляри, феновете, участващи във факелното шествие в памет на Сандри, започнаха да хвърлят бомби срещу униформените около „Стадио ди Марми”, част от огромния спортен комплекс Форо Италико. Органите на реда отговорили, разпръсквайки сълзотворен газ.

Новината, която по-скоро е смущаваща, е фактът, че феновете на Лацио са се обединили с тези на Рома. Сблъсъците продължили половин час, след което полицията успяла да разпръсне тифозите. По време на инцидента са пострадали 10 униформени.

След като са били изтласкани извън територията около спортното съоръжение, феновете на римляните срещналите тези на Лацио, които организирали първото шествие в памет на загиналия запалянко. По този начин вече обединени двете агитки (300 души) се насочили към Олимпийския театър, като обърнали всички кофи за боклук в околността.

От полицията съобщиха, че феновете в Рим са хвърляли камъни и са удряли с бухалки, запалили са автомобил и автобус на карабинерите и са чупили прозорците на полицейските пунктове.

800 фенове пък нахълтали в седалището на КОНИ (Италианския олимпийски комитет) и изпочупили прозорците на щаб квартирата.

Телевизия РАИ съобщи, че техен оператор е ранен, както и оператор на частна електронна медия.