Ливорно победи драматично с 3:2 амбициозния отбор на Болоня в среща от 12-ия кръг на първенството в Серия Б. В основна фигура за успеха на домакините се превърна Андрей Гълъбинов, който влезе като резерва в 64-ата минута при резултат 0:1 на мястото на Федерико Чекерини.

Гълъбинов вкара един гол от дузпа, отсъдена заради нарушение срещу самия него, както и изработи останалите две попадения.

Българският нападател изработи първото попадение, след като свали топката с гърди на на Даниеле Ватанджиато в 66-ата минута. Пет минути по-късно българският национал стреля от границата на наказателното поле, но топката мина на сантиметри в аут. 

В 83-ата минута Гълъбинов вкара втория си гол през сезона, след като изравни от дузпа за 2:2. Дузпата беше отсъдена заради задържане на Алекс Ферари срещу българина.

В интерес на истината Гълъбинов продължи да играе след сигнала и вкара топката в мрежата, но след това не сбърка и от 11-те метра. Така Ливорно регистрира 8-и пореден мач без поражение.

С победата Ливорно има 21 точки, колкото има и Болоня, и заемат 2-ото място с по-добра голова разлика. Начело е Карпи с 24.

Валери Божинов игра пълни 90 минути за Тернана, който направи 1:1 като домакин с Кротоне. За домакините се разписа Гаваци, който изравни резултата в края на първото полувреме. 

Бившият нападател на Левски не блесна особено, като изключим едно събаряне в наказателното поле, но съдията не даде дузпа. Тернана прекъсна серията от три поредни загуби в първенство,но все пак нямат победа от 8 мача насам. 

Тимът на Божинов се нарежда на 17-о място с 11 точки.

За отбора на Трапани Павел Виданов все още не е направил дебют, а тимът му се наложи с 3:2 над Бреша./БТА