Скромно българско участие отбеляза мачовете от 11-ия кръг в Серия Б. Валери Божинов започна като титуляр за своя Тернана, но игра само 8 минути при загубата с 1:3 от Карпи, докато Андрей Гълъбинов остана неизползвана резерва при равенството 1:1 на неговия Ливорно при гостуването на Читадела.

Неудачите за Божинов и неговия тим започнаха рано в мача. Още в 7-ата минута техният вратар Сала фаулира откъснал се съперник в наказателното си поле и беше изгонен с директен червен картон. Наставникът на Тернана Атилио Тесер реагира веднага и извади Божинов, за да вкара резервния страж Гава, който обаче не отрази удара от бялата точка.

В 35-ата минута Конкас покачи на 2:0, а в добавеното време на първата част Мбакогу изцяло уби всякаква интрига. Почетният гол за Тернана отбеляза Чераволо четвърт час преди края.

Така Карпи запази лидерската си позиция във втория ешелон на италианския футбол с 21 точки, докато Тернана е 19-и с едва 10. Ливорно остава в челото въпреки равенството и заема 4-ото място с 18 точки.