Хегемонът в Италия Ювентус си осигури място на четвъртфиналите за Купата на Италия. Това стана след победа в домакинството на Дженоа с 2:0, която обаче не дойде толкова лесно. 

Големите герои за "старата госпожа" за пореден път бяха аржентинските стрелци Пауло Дибала и Гонсало Игуаин, които нанизаха попаденията. За съперника от Генуа като титуляр започна българският национал Андрей Гълъбинов, но беше сменен в 77-та минута. 

Родният таран беше на два пъти изключително близо до попадението, като това се случи при резултат 1:0 за "бианконерите". Той обаче не се разписа, а единственият му "актив" от този двубой е жълтият картон, изкаран малко преди почивката. 

Първата част на двубоя предложи множество опасности пред вратата на Дженоа. Първо в 25-та минута Дъглас Коста не можа да се разпише за "черно-белите", след като вратарят изби страхотният му удар. 

В 31-та минута и Федерико Бернардески можеше да открие за торинци, но ударът му прелетя на сантиметри встрани от вратата. Отново той беше близо до гола в 41-та минута, но пак не беше точен. 

За да се стигне до следващата атака, когато статуквото най-накрая беше нарушено. Тогава Клаудио Маркизио намери перфектно Пауло Дибала пред наказателното поле и аржентинецът с невероятно насочен изстрел до лявата греда прониза мрежата за 1:0. Малко след това Гълъбинов получи жълт картон. 

След почивката българинът можеше да върне интригата с изравнителен гол на два пъти. В 60-та минута той получи топката в наказателното поле и стреля под гредата, но Войчех Шчесни показа класа и изби. 

Само четири минути след това отново Гълъбинов се озова на страхотна позиция в наказателното поле, но ударът му този път мина на сантиметри встрани от лявата греда. В крайна сметка българинът не се разписа и беше сменен в 77-та минута от Джузепе Роси. 

Тази смяна обаче дойде веднага, след като на практика мачът приключи. В 76-та минута Гонсало Игуаин се разписа със страхотен изстрел до лявата греда, след като беше намерен в наказателното поле и така всичко приключи. 

До края на мача Юве можеше да вкара и още голове, но Игуаин пропиля всички положения. И така на четвъртфиналите ще гледаме торинско дерби, след като Торино изхвърли Рома. Битката е на 27 декември.