Играчите на Фиорентина продължават да радват феновете си в заключителните моменти на 2017 г. "Виолетовите" взеха важен успех в гостуването си на Каляри, за да запазят живи амбициите си за участие в Европа догодина. 

Те надделяха с 1:0 над закъсалия си съперник и така вече шест мача поред в Серия А не познават вкуса на поражението. За последно те паднаха от Рома в началото на ноември и от тогава емоциите за привържениците им са предимно положителни. 

А успехът на остров Сардиния не дойде никак лесно за гостите от Флоренция. Те трябваше да чакат до заключителните минути на битката, когато влезлият като резерва малко преди това Хума Бабакар отбеляза единственото попадение. В края пък Жоао Педро от домакините беше изгонен с директен червен картон, но това не повлия на резултата. 

Фиорентина започна мача много по-настървено и търсеше попадението още преди почивката. Но за нещастие на гостите, усилията на Джовани Симеоне поне на три пъти, както и на Сирил Теро не се увенчаха с успех. 

До почивката "виолетовите" обстрелваха противниковата врата близо 20 пъти, но така и не успяха да я превземат. Домакините рядко поглеждаха напред и си личеше, че ще са доволни от нулевото равенство. Така развръзката остана за втората част. 

В нея отново Джовани Симеоне, както още Милан Баделя и Марко Бенаси не можаха да се разпишат за гостите, а шансовете на Каляри бяха пропилени от Жоао Педро, Диего Фариас и Филипо Романя. 

Така се стигна до 82-та минута, когато падна и единственият гол в мача. Тогава при едно центриране от пряк свободен удар Федерико Киеза със задната част на главата си отклони топката към далечния ъгъл на вратаря, където непокрит беше оставен Хума Бабакар и той от близка дистанция прониза мрежата за 1:0. 

До края на мача повече попадения не паднаха, а за отбелязване е директният червен картон за Жоао Педро от състава на домакините, но това не се отрази на крайния резултат на битката. 

Така Фиорентина взе важни три точки и вече има 26 на седмата позиция, само на една от място в Зона Европа. Каляри записа втора поредна загуба и общо пети мач поред без успех, като остава със 17 точки в долната част на таблицата, само на три над опасната зона.