Отборът на Наполи пропусна възможността да излезе начело на класирането в Серия А. Момчетата на Маурицио Сари направиха 0:0 при домакинството си на Фиорентина от 16-ия кръг и така с 39 точки останаха на пункт зад лидера Интер. „Виолетовите“ са седми с 21.

Фиорентина превъзхождаше своя съперник през първото полувреме. „Виолетовите“ стигнаха до по-чистите положения, а гол за гостите още в началните минути на срещата не бе зачетен заради засада.

Джовани Симеоне отбеляза в 11-ата минута, но преди това страничният рефер бе развял флага си. Това доведе до много полемики на терена, тъй като играчите на Фиорентина не споделяха мнението на асистента на главния.

След почивката Наполи опита натиск, а положенията не закъсняха. Пьотр Желински се оказа в центъра на много опасна ситуация и бе на косъм да се разпише, но изстрелът му премина покрай вратата.

Нова добра възможност имаха домакините в 55-ата минута. Желински отново изигра основна роля, след като овладя прецизен пас на границата на пеналта. Той откри пространство пред себе си и шутира, насочвайки топката в горния ляв ъгъл. Стражът Спортиело обаче бе бдителен и изби. Топката рикошира и в страничния стълб, а след това напусна очертанията на терена. От последвалия корнер не произлезе нищо.

Атаките на Наполи продължиха и нов чудесен шанс се разкри в 71-ата минута. Дрийс Мертенс пое прекрасено във вратарското поле, но ударът му бе слаб и се оказа лесна плячка за Марко Спортиело, който закова топката.

Същевременно с голове на Барак и Кевин Лазаня Удинезе подчини с 2:0 опашкаря Бенвенто и така събра 18 пункта на 13-о място в таблицата. Бенвенто е последен с 1.

Верона изпусна трите точки срещу Спал. „Жълто-сините“ поведоха след попадения на Черчи (55-ата минута) и Касерес (69-ата минута), но в заключителния епизод на двубоя, само в рамките на две минути Палоши и Антенучи нанизаха две попадения и така донесоха ремито.

Спал и Верона са на последователни позиции в класирането в опасната зона – 18-и и 19-и – съответно с 11 и 10 точки.