Фиорентина се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Италия, след като се наложи над Сампдория с 3:2.

Двубоят се реши от изпълнението на дузпи, но не след продължения, а в редовното време. Три от петте гола в срещата паднаха именно от бялата точка, включително и победният в 90-та минута.

Фиорентина ще играе с Лацио или Читадела в следващата фаза на 26 декември.

Резултатът бе открит още във втората минута, когато Хума Бабакар изведе Фиорентина напред. Отново той можеше да покачи моменти по-късно, но не успя да намери целта.

Сампдория бавно, но сигурно изравни играта, а след това и резултата. В 39-та минута Едгар Барето отклони една засечена след корнер топка във вратата на домакините.

С видеоповторенията в помощ на реферите бе отсъдена дузпа за нарушение срещу Бабакар, а Жордан Верету в 59-та минута я вкара, за да направи 2:1.

Барето не успя да изравни, като ударът му срещна гредата, но натискът на Самп отново донесе успех и пак бе дадена дузпа, вече в полза на гостите в 77-та минута. Гастон Рамирес бе фаулиран и сам изпълни за 2:2.

За втори път в полза на Фиорентина се използваха видеоповторенията в 90-та минута, когато Никола Муру игра с ръка в пеналта. Пак Верету бе точен от бялата точка за 3:2, което класира напред "виолетовите".