Нападателят Джузепе Роси, който не успя да си намери място в състава след възстановяването си след операция на коляното, напуска Фиорентина. Това обявиха от клуба, като разкриха и каква ще е новата му дестинация.

Бившият италиански национал ще бъде даден под наем на испанския Леванте. Така той ще се завърне в Примера дивисион след шестте сезона до 2013 г., които прекара с екипа на Виляреал. Впоследствие премина при "виолетовите". 

На негово място ще бъде привлечен аржентинецът Мауро Сарате. Нападателят преминава медицински тестове още в петък рано сутринта, след което ще бъде официализиран и неговият трансфер от Уест Хям, обявиха още от италианския клуб.

От Фиорентина добавиха, че плащат 2,1 милиона евро за 28-годишния аржентински нападател, който ще подпише договор за две години и половина или до юни 2018-а. Сарате има опит в италианския футбол, тъй като е играл за Лацио и Интер Милано между 2008-а и 2013-а година,, а кариерата му е минала още през Велес Сарсфийлд и Куинс Парк Рейнджърс.

Освен него, "виолетовите" взимат още един аржентинец - халфът Тино Коста, който Спартак Москва до сега беше дал под наем на Дженоа. От януари до юни ще бъде преотстъпен във Флоренция.