Нападателят Джузепе Роси се обърнал лично до шефовете на Фиорентина с молба да бъде пратен под наем в друг тим, където да натрупа повече игрови минути, за да има шанс да попадне в националния тим на Италия за Евро 2016.

От известно време се говори, че 28-годишният голаджия ще потърси поне временно късмета си другаде, след като серията контузии го изтикаха извън титулярите на „виолетовите“. Треньорът Пауло Соуса разчита доста по-често на Никола Калинич, Йосип Иличич и Кума Бабакар в предни позиции, докато бившият ас на Виляреал трябва да се задоволи с епизодични изяви.

Според вестник „Ла Национе“ Роси натиска шефовете да го пратят под наем в Испания или Англия, откъдето има интерес. Игралият за Манчестър Юнайтед футболист счита, че така ще има по-голям шанс да впечатли националния селекционер Антонио Конте.

Засега се знае със сигурност, че Съндърланд и Уест Хем проявяват мераци към Роси. От Ла Лига пък големият кандидат е Реал Сосиедад. Ако тези варианти не се случат, Роси ще има опции и от Серия А – това са Дженоа и Сампдория.