Феновете на Лацио протестираха тази сутрин на тренировъчния комплекс във Формело срещу преминаването на Мауро Сарате в Интер.

В последните мигове на летния трансферен прозорец орлите преотстъпиха аржентинския нападател на нерадзурите за един сезон срещу 2 милиона евро, като в Милано ще имат и правото да откупят Сарате през лятото на 2012 година срещу 15 милиона евро.

Тифозите са обиждали треньора Еди Рея за решението да се раздели с любимеца на публиката, а италианският вестник „Il Messaggero“ пише, че положението в базата леко е заприличала на апокалиптичната картина от 2002 година, когато запалянковците на орлите буквално побесняха след продажбата на Алесандро Неста в Милан.

В чисто спортен план ситуацията сега е по-различна, защото за разлика от Неста, който беше лидерът на Лацио тогава, сега Мауро Сарате щеше да бъде резерва, ако бе останал в Рим в компанията на новопривлечените Джибрил Сисе и Мирослав Клозе.

Не е тайна, че отношенията между Сарате и Рея бяха обтегнати през последния сезон, а през това лято настъпи нов конфликт, след като техничарят се завърна сериозно напълнял след ваканцията и успя да вбеси опитния наставник на старта на предсезоннната подготовка.