Треньорът на Лацио Еди Рея потвърди слуховете, че Мауро Сарате е отказал да играе при победата с 6:0 над Работнички Скопие в плейофите на Лига Европа, тъй като участие в двубоя щеше да му забрани да играе за друг тим в евротурнирите през този сезон.

 

Според последните информации Интер иска да замени Самуел Ето’о със Сарате, който ако остане на Олимпико, вероятно ще бъде резерва на Мирослав Клозе и Джибрил Сисе, и предпочита да бъде трансфериран.

 

„Що се отнася за мен, той е част от нашия състав, който бе картотекиран в УЕФА. Това не е първи път, в който Мауро се държи по този начин”, заяви днес Рея.

 

„Изглежда ми, че той иска да си тръгне, така че може би той не е искал да блокира трансфера си, играейки в мач от Европа.”

 

„Дадох някои напътствия на клуба, но никога не съм заявявал, че някой трябва да си тръгне. Ако Сарате си замине, не планираме да взимаме играч на негово място. Бих бил щастлив, ако той остане, защото това ми дава повече алтернативи.”

 

„Дали ще го глобяваме? Това зависи от клуба. Неговите качества не подлежат на съмнение, но неговото поведение трябва да се промени. Той трябва да се държи много по-отговорно и постоянно. Понякога иска да работи, понякога не.”

 

„Маурито се върна за предсезонната подготовка с 5 килограма и не мога да не забелязвам това. Във футбола съм от 50 години и знам как да контролирам състава”, каза Еди Рея.

 

Отношенията между наставника на Лацио и Мауро Сарате са обтегнати още от миналия сезон, когато Рея искаше Сарате да е по-дисциплиниран, а аржентинецът изказваше недоволство, че играе изтеглен в по фланга, вместо да е в центъра на атаката и не е твърд титуляр.