Живата икона на Рома Франческо Тоти намекна, че след няколко месеца окончателно ще спре с футбола. 40-годишният нападател обаче не уточни каква роля ще заеме след това – агент или директор в клуба.

Принцът може да остане в Рим още 6 години

Договорът на бившия италиански национал има контракт до края на юни, а от „джалоросите“ излязоха с предложение за още 6 години, но вече в управата. „През изминалите месеци мислех много върху това какво възнамерявам да правя“, призна ветеранът.

„Разбира се, все още обожавам да играя на терена. Бих могъл да стана директор или да продължа с футбола, а може да стана и агент, който открива нови шампиони. Имам доста опит във футбола.“

Спалети: Махам се, ако Рома не даде нов договор на Тоти

Наскоро треньорът на Рома Лучано Спалети, който имаше скандал с Тоти преди година, заяви, че ще удължи договора си само ако нападателят стори същото. „Той така или иначе няма да ме пуска“, пошегува се в отговор острието. „Аз обаче бих запазил Спалети като треньор на Рома – той е бъдещето на клуба, с него можем да спечелим трофеи. Той е страхотен наставник. Надявам се да остане“, заяви Тоти.