Наставникът на Рома Лучано Спалети заплаши с напускане, ако капитанът на тима му Франческо Тоти не получи предложение за удължаване на договора си. Той все пак направи уточнение, че това трябва да се случи, само ако 40-годишният ветеран го пожелае. 

Напоследък специалистът получи обвинения от феновете, че умишлено тласка легендата на "вълците" към пенсиониране, въпреки че самият Тоти нееднократно обяви, че мечтае за още един сезон на терена. 

"Подновяването на договора на Франческо върви уникално бавно и някои хора тръгнаха да ме обвиняват, че аз съм го бутал към пенсия. В това няма никаква истина. Мисля, че Тоти трябва да играе толкова, колкото сам пожелае. И клубът трябва да отговори на това негово желание. Ако това не се случи, аз ще напусна."

"Да имаш Тоти в състава си е богатство. В момента, в който той се появи на терена, атмосферата се променя напълно. Това е благодарение на магнетизма, който притежава и заради всичко, което е направил за Рома. Той е единствен и трябва да реши сам до кога ще играе", сподели Спалети в специално свое послание до вестник "Екип".