Франческо Тоти е получил предложение от ръководството на Рома да се обвърже с нов шестгодишен договор с клуба, но да влезе в ролята на директор.

Президентът Джеймс Палота иска да гарантира бъдещето на Тоти в Рома. Договорът на 40-годишния футболист с клуба изтича в края на сезона.

Тоти изкара цялата си 25-годишна кариера на „Олимпико“. Той дебютира за „джалоросите“ на 16-годишна възраст.

„Отправили сме предложение на Франческо за нов шестгодишен договор, но той трябва да влезе в ролята на директор“, коментира Палота.

„Нашата цел сега е да си осигурим участие в групите на Шампионската лига, за което трябва да завършим на второ място в крайното класиране на Серия А. Дори интригата за титлата все още не е приключила напълно, защото на Ювентус му предстои мач срещу Наполи. Ние имаме своите надежди. В момента ние мислим само и единствено за това, а не за договори. Вярвам, че ще завършим на второ място в Серия А, а това ще ни даде възможност да играем в групите на Шампионската лига“, добави президентът на Рома.

Най-лоялните футболисти в света

Тоти дебютира за Рома на 28 март 1993 година. Той е спечелил една титла в Серия А, две Купи на Италия, както и Суперкупата на Италия. Освен това става световен шампион с Италия през 2006 година.