Лацио разгроми Сампдория с 5:1 на стадио „Олимпико“ в двубой от 19-ия кръг на Серия А. Голмайсторът на „римските орли“ Чиро Имобиле реализира хеттрик във вратата на генуезците и покачи сметката си с 20 попадения в 18 мача през този сезон в първенството.

Лацио откри още в 7-ата минута, когато Имобиле се пребори с двама защитници на гостите. Нападателят стреля в ръцете на Аудеро, а притичалият Фелипе Кайседо вкара отбитата топка в мрежата – 1:0.

Домакините продължиха да диктуват действията на терена и в 17-ата минута получиха право да изпълнят дузпа. Чиро Имобиле застана зад топката и с плътен изстрел в долния десен ъгъл удвои преднината на Лацио.

Три по-късно голмайсторът на Серия А получи топката зад гърба на защитата на Сампдория. Нападателят овладя и хладнокръвно преодоля Аудеро, а след това реализира трети гол в мрежата на гостите – 3:0.

През второто полувреме Лацио не свали оборотите, а напротив притисна съперника си в самото начало. В 54-ата минута това даде резултат. Лукас Лейва изведе Бастош в наказателното поле и защитникът с удар в горния ляв ъгъл вкара за 4:0.

В 65-ата минута домакините получих нова дузпа и отново изпълнителят бе Чиро Имобиле, който с удар в горния ляв ъгъл оформи хеттрика си.

Все пак Сампдория стигна до почетен гол в 70-ата минута чрез Карол Линети.

След победата Лацио остана на третата позиция в Серия А с 45 точки, но сериозно притисна водачите Интер и Ювентус. В същото време Сампдория се намира на 16-ата позиция в класирането с 19 пункта и са само на пет от опасната зона.