Интер взе важна победа и запази миниатюрни шансове да атакува Топ 3 в Серия А. "Нерадзурите" надделяха трудно с 1:0 над борещия се за оцеляване Фрозиноне навън и все още не са извън битката за квота в Шампионската лига наесен. 

Домакините бяха без българския национал Александър Тонев, който отпадна в последния момент от сметките. Те дълго време удържаха нулевото равенство, но рухнаха четвърт час преди края, когато Мауро Икарди вкара. А в края и Леонардо Бланшард. 

Мачът започна с натиск на гостите, но в 13-та минута Джонатан Биабиани прати топката на сантиметри встрани от вратата от изгодна ситуация. Домакините отвърнаха с удар на Алесандро Фрара, който също на косъм не се озова в мрежата. 

Най-чистото положение до почивката обаче се откри пред Иван Перишич в 41-та минута, когато той завърши с удар страхотна атака и подаването на Биабиани беше опропастено с изстрела му до лявата греда. 

В началото на второто полувреме Леонардо Бланшард и Лука Паганини изпуснаха страхотни възможности да дадат преднина на Фрозиноне. В 72-та минута Даниел Павлович нацели горната греда след пряк свободен удар и с това се изчерпаха добрите ситуации за домакините. 

Така се стигна до 75-та минута, когато падна и единственият гол в мача. Тогава Иван Перишич намери по страхотен начин Мауро Икарди в наказателното поле и аржентинецът с глава прониза вратаря за 1:0. 

Всичко за Фрозиноне приключи в 80-та минута, когато Бланшард си изкара глупав втори жълт картон и интригата просто умря. В крайна сметка повече голове не паднаха и Интер се поздрави с важните три точки. 

Така засега "нерадзурите" са на четвърто място с 58 точки, но това е преди изиграването на мача на прекия конкурент Фиорентина. Фрозиноне пък остава предпоследен с 27 точки, но все още не е прекалено далеч от спасителния бряг.