След като се умори да уволнява треньори цял сезон, президентът на Палермо Маурицио Дзампарини даде нов подов на италианските медии да го обсъждат. Днес колоритният бос на сицилианци заяви, че вчера Верона съвсем умишлено е позволил на Фрозиноне да победи с 2:1 в двубоя им от 33-ия кръг на Серия А.

Заради този резултат, победата на Карпи и загубата на Палермо от Ювентус с 0:4, „розанерите“ се смъкнаха до предпоследното 19-о място. Дзампарини никога не се е плашил от публичната трибуна и изрази своите съмнения относно попадението на Алесандро Фрара в добавеното време.

„За гола на Фрозиноне мога да кажа, че играчите на Верона гледаха умишлено на другата страна“, коментира президентът на сицилианци.

„Дали се съмнявам в честността на Верона? Вече казах, каквото имах за казване. Вие гледайте мача. Ако има как да се приложи видео запис, би трябвало да се използва при този казус“.

Дзампарини твори рекорди по треньорски смени през кампанията, като вече направи 9 такива. Босът обаче смята, че е допуснал само една грешка. „Единственият ми грешен ход бе, че уволних Давиде Балардини, след като победихме Верона. Всъщност тогава трябваше да го задържим. Бях прав да уволня Якини. Съжалявам, че го сторих, Джузепе ми е като син, но трябваше да го оставя да си върви, а после да се обадя на Давиде и да го задържа“, допълни Дзампарини.