Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон бе принуден да дава обяснение за победния гол на Испания, с който световния и европейски шампион спечели приятелския мач на „Висенте Калдерон“ в Мадрид.

Педро Родригес успя малко неочаквано да преодолее опитния страж на „скуадра адзура“ в 63-ата минута, когато негов не особено прецизен удар успя да мине под плонжа на Буфон.

„При попадението имаше объркване с толкова много хора пред мен“, каза вратарят на Ювентус. „Педро стреля с първото си докосване и ако беше намерил топката по-чисто, със сигурност щях да спася. Заради терена обаче тя се приплъзна зад мен. Също така имаше техен играч точно пред мен, който бе на ръба на засадата, и неговото присъствие ми позволи да видя кълбото едва в последните 3 метра.“

„Добрите новини са, че винаги затрудняваме Испания да ни победи, макар и ние да се мъчим още повече да хванем поне равен срещу тях. Тези две нации се уважават взаимно и се страхуват една от друга. Отборите ни са равностойни, въпреки че Испания все още ни превъзхожда с малко“, допълни Буфон.