Педро донесе победата на Испания с 1:0 срещу Италия в контролна среща, играна на "Висенте Калдерон" в Мадрид.

Скуадра Адзура няма победа от миналия септември, след като записа равенства в последните си четири срещи - квалификации и приятелски мачове.

След като при последната си среща, миналата година за Купата на Конфедерациите, Испания се наложи с дузпи, след 0:0, Италия отново не успя да се разпише във вратата на иберийците. За последно "адзурите" вкараха на Испания през 2012-та, за 1:1 на Европейското, преди да паднат на финала на шампионата с 0:4.

ВИДЕО ОТ МАЧА

Италия няма победа в контрола на испанска земя от далечната 1949-та година.

Няколко дебютанти излязоха на терена и за двата отбора - за Италия игра роденият в Аржентина Габриел Палета, докато роденият в Италия Тиаго Алкантара бе на терена за Испания. В състава на световните шампиони за първи път се появи Диего Коща. Интересното е, че Коща дебютира с екипа на Бразилия също срещу Италия преди време, а след като избра да играе за Испания, дебютът му отново е срещу същия съперник.

Преди срещата двата отбора почетоха паметта на Луис Арагонес, който почина преди месец.

ВИДЕО: Педро направи разликата между Испания и Италия

източник: БГНЕС

Жорди Алба и Алесио Черчи размениха по едно положение пред двете врати още в първите минути. Испанците успяха да осъществят лек натиск, но защитата на гостите се справяше без грешка. В 28-та минута Скуадра Адзура имаше отличен шанс да открие, чрез Даниел Освалдо, но ударът му прелетя покрай вратата.

Промените на почивката дадоха повече отражение в играта на Испания, но Буфон бе на мястото си във всички опасности. Давид Силва, влязъл през второто полувреме, бе най-агресивен, но опитите му останаха без резултат.

ВИДЕО: Педро направи разликата между Испания и Италия

източник: БГНЕС

В 64-та минута именно удар на Силва обаче бе блокиран от Палета, но топката падна право на крака на Педро, който я промуши под плонжа на Джиджи Буфон.

Палета и Чиро Имобиле, който също дебютира за Италия, можеха да изравнят, но нямаха късмет в оставащите минути.

Последваха силни моменти за Испания, без обаче Диего Коща, Силва и Санти Касорла да успеят да увеличат аванса на домакините.

В добавените минути към редовните 90, първо Италия имаше шанс, но удар на Пирло с глава бе изчистен от голлинията, а след това Буфон отрази шут на Хесус Навас над напречната греда.

Съставът на Италия, съперник на България в европейските квалификации: Буфон, Маджио (Абате 46), Палета, Бардзали, Кришито (Де Шилио 46), Маркизио, Тиаго Мота (Джакерини 62), Монтоливо, Кандрева (Пирло 46), Освалдо (Имобиле 69), Черчи (Дестро 69).

ВИДЕО: Педро направи разликата между Испания и Италия

източник: БГНЕС