Вратарят Джанлуиджи Буфон се изказа ласкаво за съотборника си в Ювентус и националния отбор на Италия Себастиан Джовинко, с когото в момента се подготвят за гостуването на България в петък в първи мач от световните квалификации.

През лятото 25-годишният Джовинко се завърна в Торино, след като прекара два сезона в Парма и продължава да впечатлява със силните си изяви, като се очаква да бъде титуляр за Скуадра Адзура в София.

„Мисля, че Себастиан иска да покаже на всеки, че той е играч от световно ниво, който може да направи разликата и също е способен да създаде решаващи моменти във важните мачове“, коментира Буфон.

„И аз вярвам, че двете години в Парма са му позволили да придобие усещане за собствената си сила и също така да покаже на критиците, че въпреки неговия ръст, смятан за недъг от някои, че той има изобилие от класа и може да стане известен и на международната сцена.“

„Точно това показва той в началото на този сезон“, заяви още Буфон за Себастиан Джовинко, който е висок нетипичните за съвременния футбол едва 164 сантиметра, но компенсира отлично ниския си ръст с огромно желание, бързина, техника и борбеност.