Селекционерът на Италия Чезаре Прандели вероятно ще заложи на схема 3-5-2 за гостуването на България в петък, прогнозират медиите на Апенините.

Според „Gazzetta dello Sport“ в атака за европейските вицешампиони на стадион Васил Левски в София ще играят Себастиан Джовинко от Ювентус и роденият в Аржентина Пабло Освалдо от Рома.

На вратата без съмнение ще бъде Джанлуиджи Буфон, а пред него в защита ще оперират съотборниците му в Ювентус Леонардо Бонучи и Андреа Барзали, подкрепени от имащия нигерийски произход Анджело Обона от Торино.

В сърцето на халфовата линия би трябвало да играят Антонио Ночерино, Клаудио Маркизио и вездесъщият Андреа Пирло, докато по крилата ще действат Кристиан Маджо и Емануеле Джакерини.

Възможно е вместно Ночерино да играе Даниеле Де Роси, който все още е под известна въпросителна за двубоя на Националния стадион Васил Левски поради травма.

Впечатление прави, че във вероятния стартов състав на Италия има цели седем играчи от Ювентус – Буфон, Барзали, Бонучи, Пирло, Маркизио, Джакерини и Джовинко. Другите четирима са от Милан (Ночерино), Наполи (Маджо), Рома (Освалдо) и Торино (Обона).