Отборът на Болоня победи Киево с 3:0 в двубой от 31-ия кръг на италианската Серия А. Болоня се задържа над зоната на изпадащите в Италия, като заема 17-о място във временното красиране с 30 точки.

Тимът на Киево пък допусна трето поредно поражение и вече 12 мача няма победа в шампионата. Всъщност Киево има само един успех в Серия А от началото на сезона и е последен, 20-и с 11 точки.

Победата за домакините бе изкована с два гола от дузпи през второто полувреме. Любпитното е, че домакините получиха две дузпи в рамките на три минути, като в 65-ата и 68-ата Ерик Пулгар бе точен на два пъти. Гостите останаха с човек по-малко в 79-ата минута, когато втори жълт и съответно червен картон получи Матиа Бани.

Преди срещата играчите на двата тима отдадоха почит с минута мълчание за десетгодишнината от земетресението в Акуила през 2009-а.

Още в 10-ата минута Рикардо Орсолини вкара топката в мрежата на Киево, но попадението не бе зачетено след консултация на рефера със системата на видеоарбитраж –ВАР. В 33-ата ВАР отново бе решаващ, след като топката удари ръката на футболист на Киево, но съдията прецени, че няма основания за дузпа.

Никола Сансоне застраши сериозно вратата на Киево в 56-ата минута, но чак в 65-ата Болоня успя да поведе. В рамките на три минути 25-годишният чилиец Ерик Пулгар не трепна, вкара при двете отсъдени дузпи и подпечата победата на своя тим.

В последните минути, след като Киево остана с 10 души в 79-ата, домакините успяха да увеличат аванса си. Никола Сансоне намери отлично Мичел Дийкс и холандецът бе точен за крайното 3:0 в полза на Болоня.