Отборът на Сасуоло победи Киево с 4:0 в двубой от 30-ия кръг на Серия А. Така тимът на Сасуоло спря серия от осем мача без успех в шампионата и вече има 35 точки на 11-ата позиция.

Тежките мигове за Киево пък продължават след като съставът допусна 11-и мач без победа и втора поредна загуба.

Киево е последен, 20-и във временното класиране в Италия с едва 11 точки в актива си. Тимът има само една победа от началото на сезона в Серия А.

Домакините поведоха рано с гол на Мерих Демирал още в 4-ата минута. Гостите успяха да вкарат топката в мрежата в 9-ата минута, но след като се консултира със системата за видеоарбитраж реферът не зачете попадението на Емануеле Джакерини.

Демирал се разписа за втори път в края на първото полувреме, правейки резултата 2:0 в 45-ата минута.

Бърз гол след почивката донесе още по-солидна предина за Сасуоло. Мануел Локарели бе точен в 47-ата минута за 3:0. Доменико Берарди реализира четвъртия гол за домакините в 57-ата минута.

В 62-ата Емануеле Джакерини пак вкара топката в мрежата на Киево, но пак ВАР влезе в употреба и заради засада голът отново не бе зачетен.

Джакерини получи правото да изпълни дузпа за Киево в 89-ата минута, но пропусна от бялата точка и резултатът остана 4:0 за Сасуоло.