Без контузения български национал Александър Тонев Кротоне взе изключително важен успех над прекия си конкурент в борбата за оцеляване Пескара. Новаците надделяха с 2:1 и се отлепиха от дъното. 

А този мач започна с натиск на гостите, но ударът на Симоне Пепе в 9-та минута мина на сантиметри над гредата. Малко след това пък Леонардо Капеци стреля от пряк свободен удар за Кротоне, но вратарят на противника отрази. 

Така се стигна до 24-та минута, когато домакините поведоха в резултата. Тогава Уго Кампаняро игра с ръка и реферът даде дузпа, от която Рафаеле Паладино беше безпощаден и откри резултата - 1:0. 

Точно преди почивката резултатът можеше да бъде изравнен, като Пескара получи право да изпълни дузпа. Но изстрелът на Ледиан Мемушай беше отразен от вратаря и така авансът се запази. 

В последния четвърт час дойдоха и лудите минути. Първо в 75-та минута Алберто Акуилани получи втори жълт картон и остави Пескара с човек по-малко. Но в 80-та същото се случи и на Леонардо Капеци и двата тима доиграха двубоя с по десетима на терена. 

Малко след изгонването на Капеци гостите стигнаха и до равенството. Тогава Алесандро Крешенци центрира перфектно към грешника от преди почивката Кампаняро и той с глава изкупи греха си - 1:1. 

Но още в ответната атака Кротоне стигна до гол и уби интригата. Тогава Адриан Стоян центрира перфектно в наказателното поле, там беше Джанмарко Ферари, който съвсем леко отклони топката с глава, но достатъчно за да я прати в мрежата за 2:1. 

Така Кротоне взе важния успех и вече мина на 18-то място с 9 точки, с една повече от Пескара, който е и предпоследен в класирането.