Отборът на Милан постигна обрат срещу Кротоне в мача от 15-ия кръг на Серия А. „Росонерите“ се наложиха с 2:1, след като изоставаха с 0:1. Мачът за Кротоне пропусна българският футболист Александър Тонев. Халфът лекува травма.

През първото полувреме Милан бе по-активният състав. Домакините доминираха, като създадоха и първото по-опасно положение в срещата. Мбайе Нианг излезе на добра позиция след хубав пас, но прати топката над вратата.

При първото си и единствено по-сериозно положение през първата част, гостите поведоха. В 26-ата минута Диего Фалсинели излезе на добра позиция и се разписа за 1:0.

Нианг можеше да изравни в 40-ата минута, но не успя. Това стори Марио Паслич, който получи страхотен пас в наказателното поле и с перфектен удар порази мрежата на Кротоне за 1:1.

В началото на вторите 45 минути Нианг продължи да тормози отбраната на Кротоне, а в 53-ата минута бе отсъдена дузпа за нарушение на Лоренцо Крисетиг срещу Нианг. Фаулираният футболист се нае с изпълнението, но ударът му бе спасен.

В 73-ата минута Лападула отбеляза за Милан, но реферът не зачете попадението заради извършен фаул от домакинския състезател.

Победното попадение падна в 86-ата минута и бе дело на Лападула, който се възползва от разбъркване в пеналта на Кротоне след центриране от фаул.

В класирането Милан е втори с 32 точки, а Кротоне е последен, 20-и с 6.