Отборите на Дженоа и Сампдория не успяха да излъчат победител в дербито на Генуа. Мачът на стадион „Луиджи Ферарис“ приключи при резултат 1:1. Двубоят между градските съперници бе първият след голямата трагедия през лятото, когато мостът Моранди се срина и отне живота на цели 43 души.

Началото на срещата бе обещаващо, като още в 8-ата миута резултатът бе открит. Ветеранът Фабио Куалярела се разписа за Сампдория и даде преднина на гостите. Бившият италиански национал намери отлична позиция в наказателното поле след центриране на Гастон Рамирес от фланга и с глава порази целта.

След гола за Сампдория обаче, домакините от Дженоа взеха нещата в свои ръце. Символичните домакини се хвърлиха в яростни атаки, а при една от тях в 17-ата минута, голмайсторът на тима Кшиштоф Пятек бе съборен в наказателното поле, а главният рефер посочи бялата точка.

Зад топката застана потърпевшият полски нападател, който бе безкомпромисен и изравни.

До почивката Пятек имаше още няколко добри възможности да обърне резултата в послза на Дженоа, но блестящите вратарски намеси на Емил Аудеро предотвратиха това да се случи.

През втората част Дженоа продължи да бъде по-добрият тим на терена, но въпреки това не успя да пречупи своя съперник.

В последните минути на срещата започнаха да прехвърчат обичайните за подобни дербита искри, но в крайна сметка всичко приключи миролюбиво.

След равенството днес двата тима остават в средата на таблицата в Серия А, а разликата между тях само една точка. Сампдория е 12-ти с актив от 16 точки, а Дженоа 12-ти с една по-малко.