Стражът на Сампдория Емил Аудеро записа името си в клубната история, като стана вратарят с най-малко допуснати голове в откриващите си 9 срещи.

21-годишният играч пристигна от Ювентус през лятото, като сделката беше за 1-годишен наем с опция за откупуване. Очакваше се талантът да бъде резерва на далеч по-опитния Емилиано Вивиано.

Очевидно никой не беше споменал това пред самия Аудеро, който тотално узурпира позицията под рамката на вратата. Дотук той помогна на генуезци да инкасират само 4 гола в 9-те си шампионатни мача. Така Сампдория може да се похвали с най-добрата защита в Серия А през този сезон.

Тези цифри правят стартът на Аудеро най-добрият такъв за вратар в клубната история. На всичкото отгоре Аудеро разполага и с най-добрия процент спасени удари в топ 5 първенствата на Европа – 87,5 процента.

Самп може да закупи Аудеро срещу сумата от 14 милиона евро, а ако това се случи Ювентус ще разполага с опция да си го върне обратно на преференциална цена.

Тази вечер Сампдория гостува срещу Милан в мач от 10-ия кръг на Серия А. Срещата започва в 19 часа българско време и ще бъде излъчена пряко по MAX Sport 3.