Генералният директор на Дженоа Джорджо Перинети обяви, че клубът не възнамерява да продава своя голмайстор Кжищоф Пионтек през януарския трансферен прозорец.

Перинети съобщи, че клубът е склонен да започне преговори за трансфера на полския футболист през пролетта и евентуално да го продаде през следващото лято.

Пионтек е голмайстор на Серия А от началото на сезона. Той има 9 гола в 12 мача.

Със своите изяви, полският футболист предизвика интереса на редица от топ отборите.

„Пионтек? Ще говорим за неговото бъдеще през пролетта или след края на сезона“, коментира генералният директор на Дженоа в интервю за радио „Dazn“.

Перинети потвърди за интереса на Наполи към Пионтек, но също така заяви, че от Дженоа са отхвърлили офертата на неаполитанците, тъй като нападателят на този етап не се продава.

„Наполи първо направи запитване за Пионтек, а след това отправи и конкретна оферта за него. Те искаха да започнат преговори с нас, но ние на този етап не искаме да говорим за продажбата на Пионтек. Тази тема не е на дневен ред за нас. Не искаме да коментираме подобно нещо“, добави Перинети.

„Футболистът трябва да продължи да се развива, да запази спокойствие и концентрация. Той трябва да продължи да играе на топ ниво и съм сигурен, че към него ще продължи да има много голям интерес през следващите месеци“, продължи той.

„Ще говорим за неговото бъдеще през пролетта или след края на сезона“, каза още Джорджо Перинети.