Бившият собственик на Милан Силвио Берлускони заяви, че е твърдо против срутването на митичния стадион “Сан Сиро“ и заместването му с ново, по-модерно съоражение.

Двата милански гранда Интер и Милан по-рано през годината внесоха съвместен план за построяването на нов стадион, с капацитет 60 хиляди зрители, на мястото на “Сан Сиро“. Берлускони обаче смята, че идеята е ужасна.

“Предложението е ужасно, абсолютно съм против. “Сан Сиро“ може да бъде използван за други събития. Той е със символично значение за поколения от миланисти и интеристи, които обичат футбола“, категоричен беше Берлускони.

“Абсурдно е. Имало е толкова двубой, в които сме имали по 100 хиляди заявки за билети, капацитет от 60 хиляди ще е крайно недостатъчен“.

“Как е възможно да разрушиш стадион, който е карал сърцата на хиляди фенове на Интер и Милан да пулсират през послендите десетилетия и където тези отбори са постигнали толкова велик победи. Аз нямам никаква власт, за да попреча на подобно решение, но се надявам, че малко романтизъм и разум ще спрат тази лудост“, завърши 82-годишният бивш собственик.