Ръководството на Милан е готово да се намеси сериозно, ако през лятото Реал Мадрид прецени, че трябва да продаде актуалния носител на „Златната топка” – Лука Модрич.

Само преди година хърватският ветеран отчаяно желаеше трансфер в другия гранд от Милано – Интер. Сделката обаче не се получи както заради финансовите ограничения, тегнещи над „нерадзурите”, така и поради нежеланието на Реал да се разделя с халфа.

Според Джанлука Ди Марцио вчера агентът на Модрич – Владо Лемич е посетил офисите на Милан, за да обсъди ситуацията. Играчът, който ще навърши 34 години през септември, би бил маркова покупка за „росонерите” и поне малко би потушил вълненията след техния доброволен отказ от участие в Лига Европа, следствие от доброволно споразумение с УЕФА във връзка с Финансовия феърплей.

Един голям проблем пред евентуална сделка може да се окаже заплатата на Модрич, който на „Сантиаго Бернабеу” получава по 12,5 милиона евро годишно (в сумата са включени и бонусите). Милан би могъл да го привлече само при неколкократно намаление на тази сума.