Бившият собственик и президент на Милан Силвио Берлускони не спира с атаките спрямо бившия си тим. Политикът беше категоричен, че все още не споделя тактическите виждания, които изповядва настоящия наставник Дженаро Гатузо, затова и избягва да гледа „росонерите” по телевизията.

Берлускони управлява клуба в течение на 30 години, в които постигна едни от най-големите успехи в клубната история. Впоследствие той осъществи съмнителна продажба в полза на китаеца Йонхон Ли, който загуби Милан заради неизпълнение на поети финансови задължения във връзка със заемите, които използва за финансирането на сделката. В момента Берлускони отново е собственик на футболен тим, но на доста по-скромно ниво – третодивизионния Монца.

Въпреки всичко страстта на бившия италиански премиер по Милан не е намаляла, затова и той не скри недоволството си от настоящото управление. „Не съм съгласен с налаганата в момента тактика с един нападател вместо двама. Особено като се има предвид, че зад тях има играчи с толкова добри изстрели от дистанция”, заяви Берлускони. „Милан отправя твърде малко изстрели към вратата. Така че когато си пусна телевизора, за да гледам мач, само след 10 минути го изключвам”, добави той.