Актуалният собственик на италианския клуб Милан Силвио Берлускони обмисля да остане на поста си и след продажбата на отбора на бъдещите китайски инвеститори и се надява, че ще загуби много малко от сегашната си власт.

Агенция АНСА съобщава, че големият политик е казал как бъдещите собственици искат той да остане на поста президент.

Милан преговаря в продължение на месеци с компанията Сино-Юръп Инвестмънтс Спортс, като цитираните суми за договора са в рамките на около 750 милиона евро за откупуването на клуба. От китайската инвестиционна компания обясниха, че в сделката участва и държавен инвестиционен фонд.

"Оставането ми в клуб, който е собственост на други хора, е нещо, което не съм обмислял, заявява Берлускони. Те ми предложиха да остана като почетен президент без да бъде назначаван по същото време и друг, оперативен президент. Мисля, че такъв сценарий може да се опита.

"Аз трябва да мога да се намеся когато става дума за продажбата на определени играчи или да бъде взето решение при евентуална покупка, аз мога да помисля за подобно оставане. Другото ми искане, което ще направя, е да бъде оставен на същата позиция или на друга и генералният директор Адриано Галиани".

Берлускони пое контрола върху клуба през 1986-а година и сега очакванията са на 13-и декември да бъде изповядана сделката по продажбата на китайците.

"Не би трябвало да има проблем от новите китайски собственици. Но всичко това ще стане ясно в началото на декември, заяви още Берлускони.