Треньорът на Интер Рафа Бенитес заяви, че тимът му, който бе шампион на Италия във всяка една от последните пет години, не е отпаднал от борбата за титлата в Серия А, въпреки загубата от Лацио с 1:3 в петък.

След това поражение нерадзурите са на седем точки зад лидерите Милан и Лацио, като в съботната вечер росонерите имат лесно домакинство срещу Бреша и ако постигнат очаквана победа, преднината им пред градския съперник Интер ще стане цели десет точки.

“Като цяло не сме отпаднали от борбата за Скудетото. Все още имаме всички шансове да се преборим за титлата от тук до края на сезона”, заяви Рафаел Бенитес.

“Единственото позитивно нещо в мача в Рим беше реакцията ни през второто полувреме, когато резултатът стана 0:2 и начинът, по който отборът ни тръгна да търси гол.”

“Лацио игра добре, но към края Иван Кордоба можеше да изравни на 2:2. Искахме да контролираме мача, но те взеха преднина благодарение на наша грешка.”

“Преди това Лацио нямаше чисти положения. Всичко се разви добре за тях. Тиаго Мота още не е на 100% здрав, така че не играхме добре на контраатаки, защото ни липсваше темпо”, коментира испанският наставник на Интер.