Представящият се отлично през този сезон тим на Лацио победи с 3:1 у дома Интер в очакваната с най-голям интерес среща от 15-ия кръг на Серия А.

След този напълно заслужен успех срещу шампиона, орлите се изравниха на върха в класирането с Милан, който в събота е домакин на Бреша.

Тимът на Рафа Бенитес пък има само една победа в последните си шест мача в Калчото и за да не замине в лошо настроение за Световното клубно първенство в Абу Даби, където ще защитава честта на Европа като шампион на Стария континент, ще трябва да бие Вердер Бремен в следващия си мач от Шампионската лига.

Лацио можеше да поведе в резултата на Олимпико в 18-ата минута чрез капитана Стефано Маури, но той не успя да се разпише отблизо, след като вратарят на нерадзурите Лука Кастелаци не изби по най-добрия начин топката след удар с глава на Серджо Флокари.

В 26-ата минута Ернанес бе оставен непокрит след ъглов удар и стреля с глава, Кастелаци със сетни сили изби от голлинията и трябваше Естебан Камбиасо да чисти със задна ножица, той обаче не успя да го направи добре и с гърди от един метър бранителят Джузепе Биава прати топката в мрежата на гостите.

В 53-ата минута Ернанес направи прекрасен извеждащ пас от дълбочина към Мауро Сарате, който изпревари Тиаго и излязъл сам срещу Лука Кастелаци без проблеми удвои.

Лацио можеше да вкара трети гол в 57-ата, но първо Серджо Флокари, а след това и Маури не успяха да пратят топка в мрежата след вещи намеси на Лука Кастелаци и бранител, който изчисти пред голлинията удара на Маури.

В 69-ата Ернанес стреля добре от дистанция, Кастелаци майсторски спаси, след това топката стигна до Стефано Маури, но той от шест метра би покрай вратата.

След като орлите не успяха да отбележат трети гол, това стори Интер в лицето на бившия играч на Лацио Горан Пандев. Уесли Снайдер намери македонеца пред наказателното поле, той успя последователно да надделее над двама защитници и да прониже Фернандо Муслера за 2:1 в 73-ата минута.

Попадението даде силен импулс на нерадзурите и Снайдер опита да изравни в 79-ата, но ударът му от 15 метра премина встрани от вратата на домакините.

Малко по-късно Серджо Флокари с глава не успя да се разпише за Лацио, а в 86-ата Муслера с невероятна реакция спаси удар на Иван Рамиро Кордоба от четири метра.

Минута преди края Ернанес вкара третото попадение за римляните, след като изпълни пряк свободен удар, топката се отби в стената и влетя в мрежата за крайното 3:1.

Уесли Снайдер можеше да вкара втори гол за нерадзурите в 94-ата минута, но топката среща напречната греда.

След този мач Лацио е втори с 30 точки, колкото има и лидерът Милан, докато шампионът Интер е шести с 23 точки.