Нападателят на Манчестър сити /Англия/ Марио Балотели, който не игра в петък срещу Армения, може да се завърне в италианския национален отбор по футбол във вторник на квалификационния мач за Мондиал-2014 с Дания, съобщиха днес от лекарския екип на "скуадра адзура".

"Направихме тестове в събота и неделя и той реагира добре", каза лекарят на италианския национален отбор д-р Енрико Кастелачи за Балотели, който поради грип пропусна мача в Ереван, където Италия победи Армения с 3:1.

Марио Балотели не е играл в италианския национален отбор от Евро-2012 през това лято, като пропусна квалификационните мачове за Мондиал-2014 с България, Малта и Армения. Балотели претърпя операция на очите и пропусна един месец през септември. Но капитанът и вратар на италианския отбор Джанлуиджи Буфон може да бъде титуляр, въпреки "че има един малък проблем в адукторите", каза д-р Кастелачи и подчерта по повод Буфон: "няма никакви причини да се алармира".

Италия е на първо място в група "Б" в квалификациите за Мондиал-2014 след първите три мача със 7 точки, следвана от България - 5 точки. Дания е на пето място само с 2 точки, но с един мач по-малко.