Наставникът на Реал Мадрид Зинедин Зидан коментира, че когато е бил футболист, е казвал, че никога няма да стане треньор. Специалистът даде специално инетрвю за FIFA.com. 

„Когато някой е в Реал Мадрид, от него се очаква да дава максимума от себе си, за да постига резултати. Казвайки това, съм наясно, че в първата си година в Кралския клуб спечелих Шампионската лига. Сега се борим да повторим това, което направихме и да го защитим“, каза Зидан.

Запитан за това каква е разликата да постига успехи като треньор и играч, французинът коментира: „Няма кой знае каква разлика. Емоцията е еднаква, даже мога да кажа, че се наслаждавам малко повече като треньор. Но чувствата са силни при всички случаи“.

„Когато си футболист, се притесняваш предимно за себе си и не толкова за останалите. Като наставник е точно обратното – трябва да мислиш за всички 24 играчи. Освен това, като треньор посвещаваш много повече време на футбола. В действителност, когато бях футболист, казвах, че никога няма да стана треньор“, отбеляза Зидан.

„Когато приключих с футбола се занимавах с различни неща, но винаги близо до футбола. С времето си дадох сметка, че моето място е на терена“, завърши Зизу.