Легендата на световния футбол Зинедин Зидан е на мнение, че звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо ще спечели повече пъти "Златната топка" от сегашния рекордьор Лео Меси. Португалецът триумфира с отличието за 2014 г. 

Така той вече е печелил три пъти най-престижното индивидуално отличие във футбола, докато аржентинецът има четири. Но според Зидан, занапред португалецът ще има още поводи за радост. 

"Роналдо ще спечели поне още няколко "Златни топки". Ако продължава в същия дух, в което не се съмнявам, той ще спечели повече пъти това отличие от Лео Меси, защото нещата, които прави, са от друга планета", сподели Зидан. 

Той говори и за сънародника си в състава на Реал Карим Бензема. Според него, нападателят не може да бележи толкова, колкото Роналдо, но въпреки това има огромна заслуга за успехите на мадридчани. 

"Той не може да вкара 60 гола на сезон като Кристиано, но умението му да се свързва с всеки играч в нападението и да му помага да си разкрие качествата, е изключително важно. Много малко футболисти могат да правят това", сподели Зидан.