Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан е сериозно притеснен от зациклянето в играта на тима си и е провел спешни срещи с играчите в търсене на мерки за излизане от кризата. Според вестник "Марка", от сряда през нощта досега е имало две такива. 

Първата е била веднага след хикса с Лас Палмас на "Бернабеу". Двубоят свърши около 23:00 часа местно време, но френският специалист е държал играчите до след полунощ, за да разискват случилото се на терена. 

На нея не са присъствали всички, а само тези, които са били в групата за двубоя. Но още в четвъртък сутринта Зидан е провел втора среща, на която е нямало отсъстващи. На нея той е потърсил помощта на футболистите си за излизане от кризата. 

От своя страна, те са обявили, че искат по-малко ротации в състава, за да свикнат с една и съща постройка и с едни и същи изпълнители в нея. Малко след това капитанът Серхио Рамос призовал съотборниците си за обединение и според източниците от съблекалнята, срещу Ейбар през уикенда се очаква един далеч по-мотивиран и концентриран Реал Мадрид.