Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан не пожела да коментира появилата се по-рано информацията, че Реал е готов да плати необходимата сума за футболиста на Алавес Тио Ернандес, който представлява интерес и за тима на Атлетико Мадрид.

Реал Мадрид мина на трета през Алавес

“Тео е добър играч, но това е всичко. Фокусиран съм върху това, което трябва да правя с моите играчи, и нищо повече”, каза Зидан.

Специлистът заяви, че не поставя под съмнение качествата на вратаря Кейлор Навас и че той със сигурност остава титуляр в тима. Костариканецът не беше в групата при победата с 3:0 срещу Алавес, което доведе до множество спекулации относно бъдещето му в клуба.

“Кейлор е избор номер 1 на Реал. Няма съмнение в това. И когато реша да го извадя от игра, не е защото се съмнявам в качествата му. Единственото нещо, което правя, е да му давам шанс да играе. И той се представя добре”, коментира Зизу.

Хърватският полузащитник Лука Модрич също беше наблюдаван под лупа, след като беше сменян 6 пъти в последните 8 мача, в които игра.

“Хората говорят, че Модрич играе лошо. По-скоро това ме притеснява, отколкото представянето му на терена. Може би е допуснал някои грешки в последния мач, но футболистите не могат да се раздават на пълни обороти през всичките 90 минути”, допълни специалистът.

Централният защитник Рафаел Варан пък получи контузия в бедрото в неделя. Той със сигурност ще пропусне няколко от следващите срещи на “белите”. Зидан обаче смята, че травмата не е чак толкова сериозна.

“Тестовете показаха, че ситуацията не е толкова сериозна. Случилото се не е като това през май, когато контузията беше далеч по-страшна. Не знам колко време ще отсъства от терена, но Пепе се справя добре и е лидер в отбора”, допълни французинът.

“Белите” ще се изправят срещу Леганес в мач от 30-ия кръг на Ла Лига в сряда (5 април) от 22.30 часа.