Никому неизвестният до преди десетина години отбор на Виляреал постигна поредния си европейски успех, като се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Жълтата подводница имаше трудната задача да се справи като гост на Панатинайкос след 1:1 в първия мач, но постигна победа с 2:1, изписвайки поредна златна страница в клуба от малкия град, отстоящ на 65 километра от Валенсия.

Двубоят в Атина започна равностойно, като в 36-ата минута попадение на Ариел Ибагаса за гостите бе отменено заради нарушение. Секунди по-късно пък Вангелиос Манциос пропусна да отбележи за ПАО от отлична позиция.

Ибагаса все пак вкара за испанците четири минути след почивката с перфектен изстрел от границата на наказателното поле.

Панатинайкос бързо се върна в мача, като в 54-ата Манциос се реваншира за пропуска си от края на първата час и изравни с глава, надскачайки защитата на Виляреал след изпълнение на ъглов удар.

В 70-ата минута жълтите подводници решиха мача след смъртоносна контраатака. Вездесъщият в този мач Ариел Ибагаса напредна, топката стигна до Хосеба Йоренте и той нямаше какво друго да направи, освен да попари многохилядната тълпа.

Възпитаниците на Мануел Пелегрини вече очакват жребия за четвъртфиналите следващия петък, за където вече се класираха още Ливърпул, Челси и Байерн Мюнхен.